fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grzanki z pasztetem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84718353-3068-4713-8a94-a3922703ae7b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grzanki z pasztetem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Po tym czasie przenosimy grzanki na talerz, smarujemy pasztetem, a na wierzch kładziemy plastry ogórka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Można nie dodawać ogórka, a na wierzch posypać dowolnym ziołem.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grzanek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Pasztet wieprzowy (w słoiku) (50 g)
  • Ogórek kiszony (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z ryżem po hiszpańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ryż oraz przyprawy (paprykę i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy wodę i zagotowujemy, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do miękkości) Dodajemy…

WIĘCEJ >