fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6aaa274f-af87-415c-ba6c-78d09e9fa69a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz wołowy z warzywami

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do miski i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy na kawałki
  • Ziemniaki obieramy i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy czosnek oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy z powrotem mięso, marchew i ziemniaki, dolewamy bulion i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz udekorować z wierzchu zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Marchew (200 g)
  • Sos ostrygowy (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet z mango

Obieramy mango, kroimy w kawałki Banana obieramy i kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Ogórka obieramy i kroimy w kostkę (może być gruba) Do blendera wlewamy mleko kokosowe Dodajemy sok z cytryny, awokado, czosnek i ogórka Dodajemy miętę, lekko solimy i pieprzymy Miksujemy

WIĘCEJ >

Twarożek z owocami

Do miski wkładamy twaróg i posypujemy owocami

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >