fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6aaa274f-af87-415c-ba6c-78d09e9fa69a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z warzywami

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do miski i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy mięso do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy na kawałki
  • Ziemniaki obieramy i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy czosnek oraz zieleninę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy z powrotem mięso, marchew i ziemniaki, dolewamy bulion i całość zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz udekorować z wierzchu zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Marchew (200 g)
  • Sos ostrygowy (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >