fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz w pomidorach i z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6625df1-1bc0-442a-8360-6bbe72cf6981
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem
  • Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno
  • Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami
  • Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem razem z wodą lub bulionem – dolewamy wodę w razie potrzeby
  • Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu na patelni
  • Blendujemy pomidora i dodajemy do reszty składników
  • Mieszamy i dusimy przez około 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Jeśli lubisz i nie nie masz przeciwwskazań możesz dodać również ziemniaki.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje gulaszu mięsnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g kapusty białej
  • 150 g łopatki wieprzowej
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy mleko…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy. Sałatka warzywna: Liście sałaty kroimy…

WIĘCEJ >