Gulasz w pomidorach i z kapustą
Gulasz w pomidorach i z kapustą
Przygotowanie
- Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem
- Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno
- Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami
- Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem razem z wodą lub bulionem – dolewamy wodę w razie potrzeby
- Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu na patelni
- Blendujemy pomidora i dodajemy do reszty składników
- Mieszamy i dusimy przez około 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszu mięsnego.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Kapusta biała (150 g)
- Wieprzowina łopatka (150 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane Przepisy
Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…
WIĘCEJ >Gulasz z cielęciny
Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…
WIĘCEJ >Gulasz wołowy z dynią
Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…
WIĘCEJ >Gulasz wołowy
Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…
WIĘCEJ >