fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz w pomidorach i z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6625df1-1bc0-442a-8360-6bbe72cf6981
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem
  • Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno
  • Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami
  • Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem razem z wodą lub bulionem – dolewamy wodę w razie potrzeby
  • Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu na patelni
  • Blendujemy pomidora i dodajemy do reszty składników
  • Mieszamy i dusimy przez około 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Jeśli lubisz i nie nie masz przeciwwskazań możesz dodać również ziemniaki.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje gulaszu mięsnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g kapusty białej
  • 150 g łopatki wieprzowej
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami

Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >