fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
  • Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
  • Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
  • Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
  • Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
  • Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić gulasz z boczniakami – powiązany przepis.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa surowa (40 g)
  • Kalafior (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 6 plastrów boczku wieprzowego (60 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany wątróbką i gruszkami w sosie rodzynkowym z puree z batatów

Schab faszerowany: Obieramy 1 cebulę, kroimy w kostkę Gruszkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne, ogonek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 2 min Dodajemy wątróbkę, podsmażamy 4 min…

WIĘCEJ >

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >