fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1700c071-5feb-46cc-b4e6-49a9eeeb4f7c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
  • Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
  • Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
  • Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
  • Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
  • Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić gulasz z boczniakami – powiązany przepis.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa surowa (40 g)
  • Kalafior (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 6 plastrów boczku wieprzowego (60 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >