fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1700c071-5feb-46cc-b4e6-49a9eeeb4f7c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
  • Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
  • Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
  • Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
  • Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
  • Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz także przyrządzić gulasz z boczniakami – powiązany przepis.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa surowa (40 g)
  • Kalafior (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 6 plastrów boczku wieprzowego (60 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż na ćwiartki, wybieramy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >