fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1700c071-5feb-46cc-b4e6-49a9eeeb4f7c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
  • Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
  • Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
  • Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
  • Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
  • Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na gulasz z boczniakami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (200 ml)
  • Kalafior (świeży) (120 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy (surowy) (60 g)
  • Kiełbasa surowa (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >