fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2e4b076-25bf-4ef2-87f3-a8c98cf690bf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i zieleninę (tymianek), dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30 minut (do miękkości kaszy)
  • Dodajemy mięso, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Dodajemy zieleninę (natkę) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (600 g)
  • Kurczak pierś (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Bakłażan grillowany

Bakłażana kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 240 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >