fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2e4b076-25bf-4ef2-87f3-a8c98cf690bf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy grzyby i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory i zieleninę (tymianek), dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Dodajemy kaszę, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 30 minut (do miękkości kaszy)
  • Dodajemy mięso, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Dodajemy zieleninę (natkę) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (600 g)
  • Kurczak pierś (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza jęczmienna pęczak (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka pasterska z kurczakiem

Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i grillujemy z każdej strony przez ok. 6-8 minut Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia nadziewana suszonymi pomidorami

Cukinię kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię Kładziemy cukinię i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Następnie cukinię przyprawiamy, kładziemy suszone pomidory oraz posypujemy serem i zawijamy

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >