fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Francuski gulasz rybny

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-230
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Francuski gulasz rybny

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (liście laurowe i anyż) oraz skórkę z pomarańczy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy sos przez ok. 5 minut (do momentu, aż lekko zgęstnieję)
  • Dodajemy rybę oraz krewetki i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (na małym ogniu)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (300 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pomarańcza – skórka (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Brokuły w sosie serowym

Cebulę i czosnek obieramy Cebulę, czosnek, chili i pietruszkę drobno siekamy Do miski wkładamy ser, dolewamy wino i mieszamy Następnie dodajemy warzywa oraz przyprawy i całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy W garnku podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Mus malinowy ze śmietaną

Maliny blendujemy na jednolity mus, a następnie przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >