fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Francuski gulasz rybny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9318841f-4f74-490d-88a3-cc37fba46506
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Francuski gulasz rybny

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (liście laurowe i anyż) oraz skórkę z pomarańczy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy sos przez ok. 5 minut (do momentu, aż lekko zgęstnieję)
  • Dodajemy rybę oraz krewetki i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut (na małym ogniu)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (300 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pomarańcza – skórka (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Ser kroimy w kostkę Pomidory kroimy w ósemki Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w piórka Sałatę targamy na części Do miski wrzucamy wszystkie warzywa oraz ser i…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem i ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Chili, pomidory, cebulę oraz zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z mięsem Do miski z mięsem dodajemy musztardę, ocet oraz połowę tłuszczu i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Talerz warzyw z dipem serowym

Ser kruszymy na małe kawałki do blendera Czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy do blendera Dodajemy jogurt oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując stopniowo dolewamy mleko i blendujemy do momentu,…

WIĘCEJ >