fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c581bd6e3-8180-4ebc-8e4e-7d7aa1a73e44
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Szpinak siekamy (nie za drobno)
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy szpinak i dusimy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż zwiędnie)
  • Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i całość dusimy przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Szpinak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy

Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry). Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien). Całość dusimy…

WIĘCEJ >

Aromatyczne risotto z krewetkami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do rondla wlewamy bulion i zaczynamy podgrzewać na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Makaron z wiosennymi warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Pomidory kroimy na pół, usuwamy z nich pestki, a miąższ kroimy w kostkę i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Aromatyczny pilaw z migdałami

Cebulę z imbirem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy imbir, przyprawy (kurkumę, cynamon i kolendrę) oraz płatki migdałowe i smażymy przez…

WIĘCEJ >