fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz rybny po meksykańsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-219
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz rybny po meksykańsku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 15 minut (na dużym ogniu)
  • Po tym czasie ryż powinien być miękki, lecz nadal zwarty
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sok z limonki i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Dorada (świeża) (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ryż basmati (45 g)
  • Chili (40 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z rzodkiewek

Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ogórka obieramy i kroimy w kostkę Sałatę kroimy w paski Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Pieczony kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Kalafior odcedzamy i przenosimy do miski…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >