fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz rybny po meksykańsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11c9738e-d0e7-4245-8813-7c33b7e154d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz rybny po meksykańsku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 15 minut (na dużym ogniu)
  • Po tym czasie ryż powinien być miękki, lecz nadal zwarty
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sok z limonki i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Dorada (świeża) (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ryż basmati (45 g)
  • Chili (40 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak w porach ze szparagami

Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) Mięso kroimy w paski Por kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >