fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz rybny po meksykańsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11c9738e-d0e7-4245-8813-7c33b7e154d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz rybny po meksykańsku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
  • Dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 15 minut (na dużym ogniu)
  • Po tym czasie ryż powinien być miękki, lecz nadal zwarty
  • Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sok z limonki i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (750 ml)
  • Woda (750 ml)
  • Dorada (świeża) (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Ryż basmati (45 g)
  • Chili (40 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z dynią piżmową

Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dynię kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski (…)

WIĘCEJ >