fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Aromatyczny gulasz rybny

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-260
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Aromatyczny gulasz rybny

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Oliwki kroimy w plasterki
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy pomidory, oliwki, kapary oraz sok z pomarańczy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy rybę, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Gotowy gulasz nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kapary (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pudding ryżowy z owocami

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Kurczak z migdałami

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie gotujemy mięso we wrzącej…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…

WIĘCEJ >