fbpx
logo
Szukaj
open close

Aromatyczny gulasz rybny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2abd08a3-0b01-44a3-b3c8-8b6336d33621
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Aromatyczny gulasz rybny

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Oliwki kroimy w plasterki
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy pomidory, oliwki, kapary oraz sok z pomarańczy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy rybę, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Gotowy gulasz nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kapary (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy ziemniaki i dokładnie obtaczamy Ziemniaki wykładamy na papier i…

WIĘCEJ >

Klasyczne ratatouille

Bakłażana kroimy w większą kostkę, przenosimy na sito, posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę obieramy i kroimy w piórka Czosnek obieramy i drobno siekamy Paprykę, cukinię, i pomidory kroimy w większą kostkę…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >