fbpx
logo
Szukaj
open close

Aromatyczny gulasz rybny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2abd08a3-0b01-44a3-b3c8-8b6336d33621
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Aromatyczny gulasz rybny

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Oliwki kroimy w plasterki
  • Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy pomidory, oliwki, kapary oraz sok z pomarańczy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy rybę, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Gotowy gulasz nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kapary (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z ziołami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu (…)

WIĘCEJ >

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki (…)

WIĘCEJ >