Gulasz z kurczaka i fasoli

Gulasz z kurczaka i fasoli
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Marchew obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, czosnek oraz marchew i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
- Mięso kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i smażymy przez ok. 5 minut
- Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy
- Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż połowa płynu wyparuję)
- Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelnię dodajemy fasolę, zieleninę oraz pomidory i dokładnie mieszamy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Fasola czerwona z puszki (400 g)
- Cebula (210 g)
- Bulion mięsny (100 ml)
- Marchew (45 g)
- Mąka orkiszowa (36 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.