fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z kurczaka i fasoli

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z kurczaka i fasoli

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, czosnek oraz marchew i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Mięso kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i smażymy przez ok. 5 minut
  • Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż połowa płynu wyparuję)
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelnię dodajemy fasolę, zieleninę oraz pomidory i dokładnie mieszamy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Cebula (210 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Mąka pszenna (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków

Ziemniaki obieramy, kroimy każdego ziemniaka na 8 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Buraki kroimy w słupki o wielkości ok. 0,5 cm Ogórki kroimy w kostkę Szczypiorek siekamy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z ziemniaków z rozmarynem

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut (aż lekko zmiękną), a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z gałązek rozmarynu zrywamy listki,…

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Portobello z serem i papryką

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki Nóżki drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę,…

WIĘCEJ >