fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z przyprawami korzennymi

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-281
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z przyprawami korzennymi

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera
  • Zieleninę i chili drobno siekamy
  • Połowę zieleniny dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Mięso kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy zawartość blendera i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Zwiększamy ogień, dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy chili, cynamon, pomidory, ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Cynamon – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kulkami mięsnymi

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy połowę cebuli z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Następnie przenosimy zawartość patelni do miski Dodajemy mięso i bułkę tartą, wybijamy…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Kotlet schabowy, buraczki, fasolka

Kotlet schabowy Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie kładziemy na mięso folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem o połowę Kotlety posypujemy przyprawami z każdej strony Przygotowujemy dwa talerze – na jeden wybijamy jaja i…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dynią i kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Kiełbasę kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu zbrązowienia) Do miski wydrążamy miąższ z…

WIĘCEJ >