fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z przyprawami korzennymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae04658e-b7a4-4a45-a78e-600bd7456845
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z przyprawami korzennymi

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera
  • Zieleninę i chili drobno siekamy
  • Połowę zieleniny dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Mięso kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy zawartość blendera i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Zwiększamy ogień, dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy chili, cynamon, pomidory, ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Cynamon – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka Do garnka dodajemy również przyprawy, dolewamy bulion (1/2 ilości) i dusimy przez…

WIĘCEJ >

Curry z kurczakiem po tajsku

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy pastę curry i smażymy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając Dodajemy…

WIĘCEJ >

Mus truskawkowo-bananowy z chia

Z truskawek usuwamy szypułki Banana obieramy i kroimy na kawałki Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego musu Mus przelewamy do miski i posypujemy nasionami chia

WIĘCEJ >

Ziemniaczany kotek

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ogórka kroimy w plastry Oliwkę i pomidorka kroimy na pół Z papryki wycinamy kawałek na kształt uśmiechu Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy…

WIĘCEJ >