fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z przyprawami korzennymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae04658e-b7a4-4a45-a78e-600bd7456845
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z przyprawami korzennymi

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera
  • Zieleninę i chili drobno siekamy
  • Połowę zieleniny dodajemy do blendera i całość dokładnie blendujemy
  • Mięso kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy zawartość blendera i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Zwiększamy ogień, dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy chili, cynamon, pomidory, ocet i wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Cynamon – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >