fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hot-dogi ketogeniczne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27767664-2c10-4644-a1bf-7a35329086d9

Hot-dogi ketogeniczne

Przygotowanie

  • Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej.
  • Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup.
  • Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze chwilę smażymy.
  • Czynność powtarzamy z resztą składników.
  • Jeśli chcemy, aby kabanosy były bardzo gorące, przed smażeniem należy je włożyć na chwilę do wrzącej wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz przygotowany podobne hot-dogi w wersji mini – sprawdź powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 kabanosy dobrej jakości (90 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (20 g)
  • Opcjonalnie: naturalny ketchup bez cukru (20 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego / masła klarowanego do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Chorizo kroimy w plasterki. Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. W miseczce mieszamy…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >