fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hot-dogi ketogeniczne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27767664-2c10-4644-a1bf-7a35329086d9

Hot-dogi ketogeniczne

Przygotowanie

  • Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej.
  • Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup.
  • Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze chwilę smażymy.
  • Czynność powtarzamy z resztą składników.
  • Jeśli chcemy, aby kabanosy były bardzo gorące, przed smażeniem należy je włożyć na chwilę do wrzącej wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej możesz przygotowany podobne hot-dogi w wersji mini – sprawdź powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 kabanosy dobrej jakości (90 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (20 g)
  • Opcjonalnie: naturalny ketchup bez cukru (20 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego / masła klarowanego do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >