Hot-dogi ketogeniczne
Hot-dogi ketogeniczne
Przygotowanie
- Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli.
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej.
- Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup.
- Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze chwilę smażymy.
- Czynność powtarzamy z resztą składników.
- Jeśli chcemy, aby kabanosy były bardzo gorące, przed smażeniem należy je włożyć na chwilę do wrzącej wody.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Kabanos wieprzowy (90 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Płatki drożdżowe (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.