fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hot-dogi ketogeniczne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27767664-2c10-4644-a1bf-7a35329086d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Hot-dogi ketogeniczne

Przygotowanie

  • Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej.
  • Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup.
  • Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze chwilę smażymy.
  • Czynność powtarzamy z resztą składników.
  • Jeśli chcemy, aby kabanosy były bardzo gorące, przed smażeniem należy je włożyć na chwilę do wrzącej wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Kabanos wieprzowy (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Płatki drożdżowe (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >