fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini hot-dogi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48b8a57d-0ad8-4d29-8c19-e0aed2daa2e7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mini hot-dogi

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później).
  • Każdą z parówek kroimy na 4 części. 
  • Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka parówkę, tworząc nasze mini hot – dogi.
  • Układamy hot – dogi na papierze do pieczenia. Używając łyżki, smarujemy każdy białkiem jajka.
  • Pieczemy przez ok 30 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy ciasto się nie przypala.

Rady dietetyka

Więcej na temat diety ketogenicznej możesz przeczytać w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz także przyrządzić hot-dogi w wersji ketogenicznej, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 parówki drobiowe (100 g)
  • 2 jajka roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >