fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini hot-dogi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48b8a57d-0ad8-4d29-8c19-e0aed2daa2e7

Mini hot-dogi

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później).
  • Każdą z parówek kroimy na 4 części. 
  • Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka parówkę, tworząc nasze mini hot – dogi.
  • Układamy hot – dogi na papierze do pieczenia. Używając łyżki, smarujemy każdy białkiem jajka.
  • Pieczemy przez ok 30 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy ciasto się nie przypala.

Rady dietetyka

Więcej na temat diety ketogenicznej możesz przeczytać w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz także przyrządzić hot-dogi w wersji ketogenicznej, które znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 parówki drobiowe (100 g)
  • 2 jajka roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Sznycle z sarny z grilla z pomidorami i sałatą

Sarnę kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry Jeśli mamy siekacz/szteker do mięsa to dobrze byłoby kilka razy go użyć na każdym kawałku Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Wrzucamy mięso Lekko solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i boczek Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy…

WIĘCEJ >