fbpx
logo
Szukaj
open close
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hummus

Przygotowanie

  • Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Opcjonalnie możemy skropić hummus oliwą z oliwek i oprószyć słodką, mieloną papryką

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia hummusu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ciecierzyca z puszki (425 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Woda (15 ml)
  • Tahini (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Syrop klonowy (2.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidory suszone „na słońcu”

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 95 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pomidorki kroimy na pół i kładziemy na papier przekrojoną częścią do góry Następnie pomidorki lekko osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą) Blachę…

WIĘCEJ >

Dżem truskawkowy

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i rozdrabniając nią truskawki na mniejsze kawałki Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć – zmniejszamy ogień i gotujemy przez…

WIĘCEJ >

Ziołowy ryż z pomidorami wiśniowymi

Do garnka wrzucamy ryż, dolewamy wodę i bulion, dodajemy przyprawy (sól) i doprowadzamy do wrzenia Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (lub do momentu, aż ryż będzie miękki) Po…

WIĘCEJ >