fbpx
logo
Szukaj
open close

Hummus z pieczoną marchewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9afbf021-5a92-45a2-b912-981df7b3dc94-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hummus z pieczoną marchewką

Przygotowanie

  • Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia hummusu.

Autor

Maria Chuchla
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciecierzyca – ziarno (400 g)
  • Marchew (180 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Tahini (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (40 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kmin rzymski (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Pad thai

Pastę z tamaryndy rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy resztę składników marynaty i mieszamy z pokrojonymi kawałkami piersi z indyka. Zamarynowane mięso odstawiamy do lodówki. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Kapustę pak choi drobno…

WIĘCEJ >

Surówka z marchewki z pomarańczą

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcz obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki Z cytryny wycisnąć sok i dodać do marchewki Dodać miód Wymieszać, spróbować i ewentualnie dokwasić…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >