fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Hummus

Przygotowanie

  • Ciecierzycę wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie ciecierzycę odcedzamy, przesypujemy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (ok. 1 godz.)
  • Następnie ciecierzycę odcedzamy, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia hummusów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciecierzyca – ziarno (500 g)
  • Bulion jarski (100 ml)
  • Sok z cytryny (24 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Papryka pepperoni czerwona (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony ser owczy z warzywami

Ser kroimy na plastry (1 plaster na 100 g sera) Pomidory kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok. 20 cm x 20 cm (jeden…

WIĘCEJ >

Chleb żytni z awokado

Awokado obieramy, kroimy w plastry i rozkładamy na kromkach chleba Całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – rakieta z serem

Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety, tak jak na…

WIĘCEJ >

Ziemniaczane kopertki

Ziemniaki i bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Zieleninę siekamy Ziemniaki z batatami odcedzamy, przenosimy…

WIĘCEJ >