fbpx
logo
Szukaj
open close

Jabłka pieczone z migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4477e8bd-4c66-4086-9004-8be0425250b8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jabłka pieczone z migdałami

Przygotowanie

  • W czajniku zagotowujemy wodę
  • Migdały wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut
  • Następnie migdały odcedzamy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Migdały obieramy ze skórki poprzez lekkie naciśnięcie palcami
  • Z każdego jabłka odcinamy cienki plasterek od strony ogonka
  • Następnie wydrążamy z jabłek gniazda nasienne
  • Jabłka stawiamy w naczyniu żaroodpornym
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Migdały grubo siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy połowę słodziku i mieszamy
  • Jabłka wypełniamy masą migdałową
  • Herbatniki rozgniatamy (np. wałkiem) i przenosimy do miski
  • Do herbatników wybijamy jajo, dodajemy pozostały słodzik i dokładnie mieszamy
  • Następnie masą herbatnikową wypełniamy jabłka
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy naczynie z piekarnika, ściągamy pokrywkę i odkładamy jabłka na ok. 10 minut, aby ostygły
  • Opcjonalnie posypujemy jabłka płatkami migdałowymi i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jabłkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (720 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Migdał (40 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)
  • Herbatniki (10 g)

Potrzebny sprzęt

Czajnik, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Francuskie naleśniki z jabłkami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z jabłkami

Orkisz i kaszę mielimy na proch (np. w blenderze) Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę na drobnych oczkach do miski Do (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych (…)

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami (…)

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka (…)

WIĘCEJ >

Shake z kiwi, jabłka i pietruszki

Kiwi obrać i wrzucić do blendera Jabłko obrać i wrzucić do blendera Dodać miód Dodać pietruszkę Wlać wodę Miksować 15 (…)

WIĘCEJ >