logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka zapiekane z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc047329d-aff2-4325-a43e-a7660c159825

Jabłka zapiekane z cynamonem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm
  • Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami
  • Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem
  • Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Uwagi

Ten przepis wydaje się prosty, ale zaskoczy was smakiem – jest przepyszny

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 duże jabłka
  • cynamon

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i (…)

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić (…)

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl