fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka zapiekane z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc047329d-aff2-4325-a43e-a7660c159825-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłka zapiekane z cynamonem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm
  • Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami
  • Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem
  • Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Rady dietetyka

Pamiętaj by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Ten przepis wydaje się prosty, ale zaskakuje smakiem – jest przepyszny.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 duże jabłka (720 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z jabłkiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Jabłko kroimy na pól, usuwamy gniazda nasienne i ogonek Kroimy jabłko w kostkę i dorzucamy do cebuli…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >