fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka zapiekane z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc047329d-aff2-4325-a43e-a7660c159825-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłka zapiekane z cynamonem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm
  • Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami
  • Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem
  • Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Rady dietetyka

Pamiętaj by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz towarzyszących nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Ten przepis wydaje się prosty, ale zaskakuje smakiem – jest przepyszny.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 duże jabłka (720 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >