fbpx
logo
Szukaj
open close

Jabłka w papilotach z wanilią i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c53771fc7-112e-4647-99f6-3587ee36e3e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jabłka w papilotach z wanilią i cynamonem

Przygotowanie

  • Jabłka obieramy i wydrążamy gniazda nasienne
  • Następnie skrapiamy jabłka sokiem z cytryny, aby nie ściemniały
  • Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o boku ok. 40 cm i kładziemy je na blat
  • Na każdy kwadrat kładziemy jabłko, a do wnętrza jabłek wlewamy płynny miód
  • Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę przekrawamy w poprzek na pół
  • Do każdego jabłka wkładamy kawałek laski wanilii, oprószamy cynamonem i formujemy z papieru papiloty
  • Jabłka gotujemy na parze przez ok. 15 minut
  • Ugotowane jabłka podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jabłkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (720 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Sok z cytryny (bio) (36 ml)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kobler jabłkowy

Nadzienie jabłkowe Jabłka obieramy i kroimy w plasterki (gniazda nasienne) W rondlu mieszamy mąkę z przyprawami, cukrem i wodą, doprowadzamy (…)

WIĘCEJ >

Ciasto z jabłkami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości) Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą (…)

WIĘCEJ >