Jabłka z malinami i malinowym miodem
Jabłka z malinami i malinowym miodem
Przygotowanie
- Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości)
- Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne
- W wydrążony otwór wkładamy maliny
- Na górę dajemy miód
- Przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st. C na 20 min
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej diety.
Uwagi
Możesz również przygotować pieczone jabłka z dodatkiem cynamonu. Jako dodatek możesz potraktować orzechy lub wiórki kokosowe.
Autor
Lista składników
- 1 jabłko (180 g)
- 2-3 łyżki malin (60 g)
- 1 łyżka miodu malinowego (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem z buraków
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…
WIĘCEJ >Gulasz z serca wołowego, z warzywami
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…
WIĘCEJ >Mięso mielone – przepis podstawowy
Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…
WIĘCEJ >Hiszpański chłodnik Ajo Blanco
Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…
WIĘCEJ >