fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka z malinami i malinowym miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac1280ab-8040-4cda-bfa8-9766f005b4a9-1

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Przygotowanie

  • Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości)
  • Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne
  • W wydrążony otwór wkładamy maliny
  • Na górę dajemy miód
  • Przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st. C na 20 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej diety.

Uwagi

Możesz również przygotować pieczone jabłka z dodatkiem cynamonu. Jako dodatek możesz potraktować orzechy lub wiórki kokosowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 2-3 łyżki malin (60 g)
  • 1 łyżka miodu malinowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z owocami morza, truskawkami i czereśniami

Na suchą, gorącą patelnię wrzucamy owoce morza, po chwili dodajemy tłuszcz Lekko solimy i pieprzymy, podsmażamy 2 min Sałatę kładziemy na talerzu Dodajemy roszponkę Czereśnie drylujemy i kładziemy na wierzchu Nakładamy owoce morza Dodajemy truskawki…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min Odcedzamy na sicie Cebulę i…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >