fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka z malinami i malinowym miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac1280ab-8040-4cda-bfa8-9766f005b4a9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Przygotowanie

  • Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości)
  • Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne
  • W wydrążony otwór wkładamy maliny
  • Na górę dajemy miód
  • Przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st. C na 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na jabłka zapiekane z cynamonem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Malina (świeża) (50 g)
  • Miód malinowy (15 g)

Potrzebny sprzęt

Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Wegetariańskie curry

Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >