fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka z malinami i malinowym miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac1280ab-8040-4cda-bfa8-9766f005b4a9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłka z malinami i malinowym miodem

Przygotowanie

  • Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości)
  • Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne
  • W wydrążony otwór wkładamy maliny
  • Na górę dajemy miód
  • Przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st. C na 20 min

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem swojej diety.

Uwagi

Możesz również przygotować pieczone jabłka z dodatkiem cynamonu. Jako dodatek możesz potraktować orzechy lub wiórki kokosowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 jabłko (180 g)
  • 2-3 łyżki malin (60 g)
  • 1 łyżka miodu malinowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z buraków

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >