Jabłka z malinami i malinowym miodem
Jabłka z malinami i malinowym miodem
Przygotowanie
- Jabłko kładziemy na desce i odcinamy górę z ogonkiem (tak z 1 cm grubości)
- Łyżeczką do wydrążania owoców lub zwykłą łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne
- W wydrążony otwór wkładamy maliny
- Na górę dajemy miód
- Przykrywamy odciętym kawałkiem jabłka
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st. C na 20 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na jabłka zapiekane z cynamonem.
Autor
Lista składników
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Malina (świeża) (50 g)
- Miód malinowy (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym
Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…
WIĘCEJ >Wegetariańskie curry
Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem
Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…
WIĘCEJ >Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą
Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…
WIĘCEJ >