fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – ośmiornica

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3feffef-0d2c-4561-b52f-010b72ef7d1f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Przygotowanie

  • Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
  • Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
  • Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
  • Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
  • Parówka drobiowa (25 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Ser Mozzarella (4 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Marchew (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…

WIĘCEJ >

Mięso nadziewane mozzarellą i papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Cebulę…

WIĘCEJ >

Placki z cebuli, ryżu i pietruszki

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Pietruszkę obieramy i ścieramy…

WIĘCEJ >