fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – ośmiornica

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3feffef-0d2c-4561-b52f-010b72ef7d1f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Przygotowanie

  • Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
  • Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
  • Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
  • Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
  • Parówka drobiowa (25 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Ser Mozzarella (4 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Marchew (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kuleczki mięsne z serem feta

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza fetą) wkładamy do miski, dokładnie mieszamy i odkładamy miskę na ok. 30 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę lekko…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół i wydłubujemy ziarenka, po czym przenosimy je do miski Do miski z ziarenkami wlewamy pozostałe mleko, dodajemy mąkę i…

WIĘCEJ >

Krem śliwkowy z cynamonem

Śliwki kroimy w kostkę, przenosimy do miski, zalewamy sokiem z pomarańczy i odstawiamy na ok. 20 minut Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do osobnej miski i skrapiamy…

WIĘCEJ >