Kanapka dziecięca – ośmiornica
Kanapka dziecięca – ośmiornica
Przygotowanie
- Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
- Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
- Z mozzarelli wycinamy kółka
- Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
- Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
- Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
- Parówka drobiowa (25 g)
- Pomidor koktajlowy (20 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Sałata karbowana (10 g)
- Masło (7 g)
- Ser Mozzarella (4 g)
- Oliwki czarne (1 g)
- Marchew (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Czerwony DIP
Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…
WIĘCEJ >Roladki wołowe z serem i bazylią
Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…
WIĘCEJ >Mięso nadziewane mozzarellą i papryką
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Paprykę czerwoną kroimy w plastry i układamy na papier Następnie skrapiamy paprykę połową tłuszczu i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut Cebulę…
WIĘCEJ >Placki z cebuli, ryżu i pietruszki
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Pietruszkę obieramy i ścieramy…
WIĘCEJ >