fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapka dziecięca – ośmiornica

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3feffef-0d2c-4561-b52f-010b72ef7d1f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Przygotowanie

  • Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
  • Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
  • Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
  • Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
  • Parówka drobiowa (25 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Ser Mozzarella (4 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Marchew (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka jagnięca z purée

Boczek kroimy w drobną kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Por kroimy w plasterki (tylko białą część) Do miski wsypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do miski…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków

Ziemniaki obieramy, kroimy każdego ziemniaka na 8 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Buraki kroimy w słupki o wielkości ok. 0,5 cm Ogórki kroimy w kostkę Szczypiorek siekamy…

WIĘCEJ >

Zupa z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie pod przykryciem przez ok. 30 minut Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, aby zmiękł Do rondla wlewamy mleko kokosowe i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >