fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – ośmiornica

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3feffef-0d2c-4561-b52f-010b72ef7d1f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – ośmiornica

Przygotowanie

  • Pomidorki i oliwkę kroimy w plastry
  • Parówkę kroimy krótkie, podłużne plastry
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Z marchewki odcinamy cienki pasek (na uśmiech)
  • Pieczywo kroimy na pół i smarujemy obie połówki tłuszczem
  • Na talerzu rozkładamy sałatę, kładziemy jedną połówkę pieczywa, nakładamy szynkę, przykrywamy drugą połówką pieczywa i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (100 g)
  • Parówka drobiowa (25 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Masło (7 g)
  • Ser Mozzarella (4 g)
  • Oliwki czarne (1 g)
  • Marchew (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…

WIĘCEJ >

Jaja przepiórcze zapiekane w awokado z boczkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę i kładziemy na papier Do otworów w awokado wybijamy po dwa…

WIĘCEJ >

Zapiekanka komosowo-szpinakowa

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy szpinak i podsmażamy przez ok. 3-5 minut…

WIĘCEJ >

Bagietki z majonezem i krewetkami

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Bagietkę kroimy na części (1 bagietkę kroimy na 4 części), a następnie każdą część na pół Do miski…

WIĘCEJ >