fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2834e0e1-4152-4c61-98e0-6d31b1688bc7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – piesek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kółko i półkole na kształt ogonka
  • Z sera żółtego wycinamy kółko
  • Pomidorka i pieczarkę kroimy na pół
  • Z parmezanu odrywamy mały kawałek
  • Z ogórka wycinamy paski na kształt uszek
  • Z oliwek wycinamy plastry na kształt oczek (jedną czarną oliwkę zostawiamy na nosek)
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pieska, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Pieczarka (świeża) (20 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Oliwki czarne (6 g)
  • Ser żółty (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Ser Parmezan (1 g)
  • Ogórek długi (1 g)
  • Kukurydza z puszki (1 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica, parówki i boczek

Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Rozgrzewamy osobną patelnię Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Sernik z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy Orzechy drobno siekamy Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową…

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Przepyszny jabłecznik na ciepło

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Jabłka obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do blendera wsypujemy…

WIĘCEJ >