fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2834e0e1-4152-4c61-98e0-6d31b1688bc7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – piesek

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kółko i półkole na kształt ogonka
  • Z sera żółtego wycinamy kółko
  • Pomidorka i pieczarkę kroimy na pół
  • Z parmezanu odrywamy mały kawałek
  • Z ogórka wycinamy paski na kształt uszek
  • Z oliwek wycinamy plastry na kształt oczek (jedną czarną oliwkę zostawiamy na nosek)
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pieska, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Pieczarka (świeża) (20 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Oliwki czarne (6 g)
  • Ser żółty (5 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Ser Parmezan (1 g)
  • Ogórek długi (1 g)
  • Kukurydza z puszki (1 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Portobello z serem i papryką

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki Nóżki drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę,…

WIĘCEJ >

Mini pizza

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >