fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – pieski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c667bfbdb-014a-4146-b31b-7c9a33c1777e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapki dziecięce – pieski

Przygotowanie

  • Pieczywo kroimy na pół i smarujemy serem, a z kawałka wycinamy uszka
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Z szynki wycinamy kawałki na kształt wąsów (tak jak na załączonym obrazku)
  • Pomidorki kroimy na pół i wycinamy kawałki na kształt uśmiechów
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt piesków, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fińskie pieczywo owsiane (okrągłe) (110 g)
  • Ser topiony naturalny (50 g)
  • Pomidor koktajlowy (40 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (4 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Rukola (1 g)
  • Marchew (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki żytnie z awokado, jajem i ogórkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Awokado obieramy i kroimy w paski Ogórka obieramy i kroimy w plastry Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy w plastry Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Tosty z serem

Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera i składamy kromki po dwie Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >