Kapuśniak wegański
Kapuśniak wegański
Przygotowanie
- Kapustę pokroić w drobną kostkę
- Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- Wszystkie warzywa wrzucić do garnka
- Dodać pomidory z puszki
- Lekko posolić i popieprzyć
- Dodać kminek, liścia i ziele
- Gotować 40 min
- Spróbować, doprawić
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy kminku, ziela angielskiego, pieprzu oraz pomidorów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kapuśniaku.
Autor
Lista składników
- Kapusta włoska (800 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (90 g)
- Czosnek (10 g)
- Ziele angielskie – ziarno (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kminek – nasiona (2 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.