fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kapuśniak wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94756ec3-de52-4afe-868d-1974e18a9af8

Kapuśniak wegański

Przygotowanie

  • Kapustę pokroić w drobną kostkę
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Wszystkie warzywa wrzucić do garnka
  • Dodać pomidory z puszki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Dodać kminek, liścia i ziele
  • Gotować 40 min
  • Spróbować, doprawić 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy kminku, ziela angielskiego, pieprzu oraz pomidorów. Więcej informacji na ten temat znajduję się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne propozycje kapuśniaków (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ główki kapusty włoskiej (800 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 – 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 szczypty kminku niemielonego (2 g)
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (400 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 6 owoców ziela angielskiego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >

Sałatka z mango, granatem i awokado

Warzywa i owoce dokładnie myjemy Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę Posypujemy pestkami granatu Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >