fbpx
logo
Szukaj
open close

Kapuśniak wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94756ec3-de52-4afe-868d-1974e18a9af8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kapuśniak wegański

Przygotowanie

  • Kapustę pokroić w drobną kostkę
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Wszystkie warzywa wrzucić do garnka
  • Dodać pomidory z puszki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Dodać kminek, liścia i ziele
  • Gotować 40 min
  • Spróbować, doprawić 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy kminku, ziela angielskiego, pieprzu oraz pomidorów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kapuśniaku.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta włoska (800 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kminek – nasiona (2 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >

Burgery z czerwonej soczewicy

Kapustę szatkujemy Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem Dodajemy ciepły kotlet, poszatkowaną kapustę i rukolę Złożonego burgera zabezpieczamy wykałaczką

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >