fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kapuśniak wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94756ec3-de52-4afe-868d-1974e18a9af8

Kapuśniak wegański

Przygotowanie

  • Kapustę pokroić w drobną kostkę
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Wszystkie warzywa wrzucić do garnka
  • Dodać pomidory z puszki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Dodać kminek, liścia i ziele
  • Gotować 40 min
  • Spróbować, doprawić 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy kminku, ziela angielskiego, pieprzu oraz pomidorów. Więcej informacji na ten temat znajduję się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne propozycje kapuśniaków (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ główki kapusty włoskiej (800 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 – 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 szczypty kminku niemielonego (2 g)
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (400 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 6 owoców ziela angielskiego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Frytki z batatów w boczku

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.  Pieczemy do miękkości- 20-25…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >