fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kapuśniak wegański

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c94756ec3-de52-4afe-868d-1974e18a9af8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kapuśniak wegański

Przygotowanie

  • Kapustę pokroić w drobną kostkę
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Wszystkie warzywa wrzucić do garnka
  • Dodać pomidory z puszki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Dodać kminek, liścia i ziele
  • Gotować 40 min
  • Spróbować, doprawić 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy kminku, ziela angielskiego, pieprzu oraz pomidorów. Więcej informacji na ten temat znajduję się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Wypróbuj nasze inne propozycje kapuśniaków (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ główki kapusty włoskiej (800 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 – 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 szczypty kminku niemielonego (2 g)
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (400 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 6 owoców ziela angielskiego (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >