Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni
Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Szczypiorek siekamy
- Kaszę i fasolkę odcedzamy
- Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
- Kasza gryczana niepalona (130 g)
- Marchew (45 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczeń z indyka, komosa ryżowa i warzywa
Do miski wlewamy tłuszcz, miód oraz dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wylewamy marynatę i równomiernie rozprowadzamy po mięsie Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Po tym…
WIĘCEJ >Pierś indyka w curry
Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski…
WIĘCEJ >Polędwica wołowa z imbirem
Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu i sok z limonki, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i całość dokładnie…
WIĘCEJ >Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji
Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji
WIĘCEJ >