fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd95f9153-26e9-4ae5-a520-c04bdbe32dac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek siekamy
  • Kaszę i fasolkę odcedzamy
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Kasza gryczana niepalona (130 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pulpety z indyka i makaronu

Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 7 minut (aby zmiękł) Następnie makaron odcedzamy i kroimy nożycami kuchennymi na małe kawałki Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Chili z zieleniną…

WIĘCEJ >

Maniok z czerwoną cebulą

Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie) Gotujemy…

WIĘCEJ >

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >