fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd95f9153-26e9-4ae5-a520-c04bdbe32dac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek siekamy
  • Kaszę i fasolkę odcedzamy
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki i mieszamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Kasza gryczana niepalona (130 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń z indyka, komosa ryżowa i warzywa

Do miski wlewamy tłuszcz, miód oraz dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wylewamy marynatę i równomiernie rozprowadzamy po mięsie Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Po tym…

WIĘCEJ >

Pierś indyka w curry

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w paski…

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z imbirem

Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu i sok z limonki, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji

WIĘCEJ >