fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z musem dyniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ac0a1c8-5d8f-486f-b484-6ede8e4c005b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza jaglana z musem dyniowym

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji, a następnie odcedzamy
  • Kaszę przenosimy do miski, dodajemy mus dyniowy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem kaszy jaglanej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza jaglana (100 g)
  • Purée z dyni (przecier) (100 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Kasza, kurczak, ryż i dynia

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę i ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z jałowcem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę, boczek, zieleninę oraz jałowiec i podsmażamy przez ok. 5 minut Następnie zawartość garnka przenosimy do miski Mięso kroimy…

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i miodem

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu)…

WIĘCEJ >