Kasza jaglana z musem dyniowym
Kasza jaglana z musem dyniowym
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji, a następnie odcedzamy
- Kaszę przenosimy do miski, dodajemy mus dyniowy i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem kaszy jaglanej.
Autor
Lista składników
- Kasza jaglana (100 g)
- Purée z dyni (przecier) (100 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kasza jaglana z pietruszkowym pesto
Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Seler oraz pomidorki kroimy…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z cukinią
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku w gorącej wodzie Gotujemy w gorącej wodzie 10-15 minut W międzyczasie ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy cukinię Dusimy na małym ogniu…
WIĘCEJ >Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki
WIĘCEJ >Kasza jaglana z warzywami
Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…
WIĘCEJ >