Kasza jaglana z pietruszkowym pesto
Kasza jaglana z pietruszkowym pesto
Przygotowanie
- Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Seler oraz pomidorki kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
- Dodajemy kaszę, pesto oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy jaglanej.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Kasza jaglana (80 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Karkówka z szynkowaru
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy i wcieramy je dokładnie w mięso Wkładamy mięso do szynkowaru, a szynkowar na min. 12 godz. do lodówki Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki i odstawiamy na ok….
WIĘCEJ >Frittata z dziczyzną z wolnowaru
Boczek z dzika kroimy w kostkę (dzień wcześniej wrzucamy go do wolnowaru, lekko solimy, pieprzymy, włączamy na 8 godz. na „low”) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Pasta musztardowa z białej fasoli
Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
WIĘCEJ >