fbpx
logo
Szukaj
open close

Kasza jaglana z pietruszkowym pesto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd53a3a43-51db-404a-bf52-8508a54b2fff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kasza jaglana z pietruszkowym pesto

Przygotowanie

  • Do blendera wkładamy natkę pietruszki oraz czosnek (bez łupin), dodajemy sok z cytryny, tłuszcz oraz sól i całość blendujemy na jednolitą masę
  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Seler oraz pomidorki kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy kaszę, pesto oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy jaglanej.

Autor

Kamila Lipowicz
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Kasza jaglana (80 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka lub indyka po włosku

Mięso myjemy i kroimy w paski szerokości 1-1,5 cm.  Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W garnku podsmażamy mięso, dodajemy cebulę i czosnek. Dodajemy pomidory, pokrojone na pół lub całe oliwki i…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy

WIĘCEJ >

Chrupiący omlet

Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi Odstawiamy masę na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >