Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną
Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną
Przygotowanie
- Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą
- Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
- Dodajemy przyprawy i rodzynki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (400 ml)
- Kasza jaglana (100 g)
- Żurawina suszona (30 g)
- Anyż mielony (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Imbir suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…
WIĘCEJ >Omlet kokosowy z rydzami
Rydze: Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…
WIĘCEJ >Naleśniki trzy sery
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy
WIĘCEJ >