fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ded710e-6e44-4eba-b42a-63f0460032b6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą
  • Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
  • Dodajemy przyprawy i rodzynki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (400 ml)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Żurawina suszona (30 g)
  • Anyż mielony (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >