fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49e0670d-06c3-45da-8398-b94f4a41c802
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4.
  • Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii.
  • Przelewamy do szklanki.
  • Z truskawek usuwamy szypułki.
  • Miksujemy je na gładki mus i polewamy nim naszą jaglankę.
  • Siekamy migdały.
  • Wierzch posypujemy migdałami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Truskawka (świeża) (150 g)
  • Kasza jaglana (120 g)
  • Masło migdałowe (80 g)
  • Migdał (30 g)
  • Daktyl (25 g)
  • Wanilia – laska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Miska, Nóż, Pucharki do deserów, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy na połówki Kalarepę, cukinię i rzodkiew przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron spaghetti W garnku…

WIĘCEJ >