fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49e0670d-06c3-45da-8398-b94f4a41c802
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4.
  • Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii.
  • Przelewamy do szklanki.
  • Z truskawek usuwamy szypułki.
  • Miksujemy je na gładki mus i polewamy nim naszą jaglankę.
  • Siekamy migdały.
  • Wierzch posypujemy migdałami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zamiast truskawek możesz również użyć innych owoców jagodowych – maliny, porzeczki, jagody czy jeżyny.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej (120 g)
  • 4 łyżki masła migdałowego (80 g)
  • 5 daktyli (25 g)
  • ¾ łyżeczki wanilii (1 g)
  • 1 szklanka truskawek (150 g)
  • Garść migdałów (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana polędwiczka

Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą. Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >

Wietnamskie bun

Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…

WIĘCEJ >