fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Przygotowanie

  • Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min)
  • Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce
  • Smażymy na rozgrzanym smalcu 3-4 min
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (150 g)
  • Kaszanka gryczana (150 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >