fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-4-3

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Przygotowanie

  • Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min)
  • Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce
  • Smażymy na rozgrzanym smalcu 3-4 min
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy składniki danego przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kaszanka gryczana (ok. 200 g)
  • 2 ziemniaki (ok. 150 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • ½ łyżeczki majeranku (ok. 3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

WIĘCEJ >

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…

WIĘCEJ >