fbpx
logo
Szukaj
open close

Kebab wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c99f897c4-9fa9-48fd-b54f-32f32712c71b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kebab wołowy

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy, wrzucamy do blendera i blendujemy
  • Do miski przenosimy zawartość blendera, dodajemy mięso oraz wszystkie przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę z mięsem wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.
  • Ze schłodzonej masy formujemy na patykach do szaszłyków podłużne kebaby, nacieramy tłuszczem (płynnym) i pieczemy na grillu przez ok. 10-15 minut z każdej strony
  • Kebaby możemy podawać z chebkiem pita lub ryżem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kebabów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (600 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Grill, Lodówka, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Sałatka pomidorowa z kaparami

Pomidory kroimy w ćwiartki i przenosimy na sitko Następnie posypujemy solą i czekamy ok. 5-10 minut, a następnie przenosimy do miski Kapary drobno siekamy i przenosimy do osobnej miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >