fbpx
logo
Szukaj
open close

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c93892d39-0ff6-43f6-b063-6e9a028fbff9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Przygotowanie

Mini kebab:·        

  • Mięso włożyć do miski
  • Dodać sól, pieprz i tymianek
  • Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa
  • Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać mięso
  • Podzielić na dwie kulki, uformować wałeczki o grubości 3 cm
  • Nabić mięso wzdłuż na patyczki (po 2 patyczki na jeden wałek mięsa)
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Smażymy kebaby po 2 min z każdej strony na średnim ogniu

Szaszłyki warzywne:·        

  • Paprykę pokroić w plastry, a następnie w kostkę wielkości 2 cm x 2 cm
  • Na patyczek od szaszłyka nabijamy po kolei brukselkę, rzodkiewkę, paprykę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy szaszłyki warzywne po 2 min z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Mini kebab

  • Wieprzowina łopatka (200 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Tymianek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Szaszłyki warzywne

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Brukselka (100 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Czosnek niedźwiedzi suszony (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patyczki do szaszłyków, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy marchewkę i kilka łyżek wody. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pilnujemy, by się nie…

WIĘCEJ >