fbpx
logo
Szukaj
open close

Kisiel z rabarbaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c40008036-739e-4aca-a404-ac0c8018fd68
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kisiel z rabarbaru

Przygotowanie

  • Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki
  • Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (6/7 ilości) i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Po tym czasie przelewamy sok z łodygami przez sitko do osobnego garnka (przecieramy jak najwięcej soku i musu, a gęstą papkę wyrzucamy)
  • Garnek stawiamy na kuchenkę i dodajemy do niego słodzik
  • Pozostałą wodę mieszamy z mąką i dokładnie mieszamy
  • Następnie wlewamy wodę z mąką do gotującej się masy i mieszamy do momentu, aż zgęstnieje
  • Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (700 ml)
  • Rabarbar (500 g)
  • Mąka ziemniaczana (36 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kisiel cytrynowy

Cytryny dokładnie szorujemy, kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Do rondla wlewamy 3/4 ilości wody i dodajemy słodzik (…)

WIĘCEJ >

Kisiel gruszkowy

Gruszki dokładnie myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne Następnie kroimy gruszki w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z jeżynami

Jeżyny dokładnie myjemy, odsączamy i przenosimy do rondla Dolewamy wodę (2/3 ilości), dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 5 minut (…)

WIĘCEJ >

Kisiel truskawkowy

Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki Następnie przenosimy truskawki do rondla, wlewamy wodę (2/3 ilości) i sok z (…)

WIĘCEJ >

Kisiel bananowy

Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do (…)

WIĘCEJ >