fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49058a14-6cbb-49aa-89d8-cc6b7390be15
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy drobniej siekamy
  • Czekoladę łamiemy na kawałki i drobniej siekamy
  • Do miski wkładamy masło orzechowe, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy orzechy i czekoladę, przesiewamy przez sitko mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 13-14 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Orzech ziemny (200 g)
  • Cukier trzcinowy (185 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (120 g)
  • Mąka kokosowa (85 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

WIĘCEJ >

Plasterki banana w czekoladzie

Banan powinien być zamrożony i pokojony w plastry Blachę do pieczenia wykładamy papierem Na papierze układamy plastry banana tak, aby się nie stykały Czekoladę wrzucamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi, cały…

WIĘCEJ >

Pizza szpinakowa

Do blendera wybijamy jaja, dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość blendujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)

WIĘCEJ >

Ciasto kawowo-orzechowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz ucieramy z cukrem na kremową masę Do miski wsypujemy sodę i kawę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Do…

WIĘCEJ >