fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49058a14-6cbb-49aa-89d8-cc6b7390be15
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy drobniej siekamy
  • Czekoladę łamiemy na kawałki i drobniej siekamy
  • Do miski wkładamy masło orzechowe, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy orzechy i czekoladę, przesiewamy przez sitko mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 13-14 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Orzech ziemny (200 g)
  • Cukier trzcinowy (185 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (120 g)
  • Mąka kokosowa (85 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Babeczki waniliowo-pistacjowe

Orzechy drobno mielimy (np. w blenderze) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści i zacznie skwierczeć – wtedy…

WIĘCEJ >

Ciasto czekoladowo-migdałowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz i czekoladę kroimy na kawałki, a następnie wrzucamy do miski i podgrzewamy w mikrofalówce przez ok. 2 minuty (do momentu, aż składniki…

WIĘCEJ >

Wyśmienita gorąca czekolada

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji) Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, tuż przed zagotowaniem Zmniejszamy ogień, wrzucamy czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada się…

WIĘCEJ >

Sernik z limonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę smarujemy tłuszczem Pozostały tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia Herbatniki wsypujemy do robota kuchennego i miksujemy do konsystencji bułki tartej Do herbatników dodajemy roztopiony…

WIĘCEJ >