fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto do kawy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdc2b87c9-2114-43c0-989c-cc28cf989426
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto do kawy

Przygotowanie

Posypka

  • Orzechy drobniej siekamy
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta

Ciasto

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wlewamy tłuszcz, wybijamy jaja, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłub ujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy ze sobą i miksujemy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. c
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę, posypujemy posypką i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Posypka

  • Orzech włoski (220 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Masło (60 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Ciasto

  • Jajo kurze (459 g)
  • Masło (120 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Proszek do pieczenia (3 g)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Wanilia – laska (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wegański rosół

Obieramy warzywa. Nastawiamy wodę, dodajemy nieco soli, ale jeszcze nie całość. Dodajemy także 2-3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Warzywa i imbir kroimy na mniej więcej jednakowej wielkości kawałki, najlepiej plasterki. Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180-200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Papryki kroimy w większą kostkę (gniazda nasienne usuwamy) Cukinię i bakłażana kroimy w plastry Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sok jabłkowo-bananowy

Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki (z jabłek usuwamy gniazda nasienne) W wyciskarce wyciskamy sok z jabłek, a następnie przelewamy go do blendera Do blendera dodajemy banana i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Łosoś zapiekany z pieczarkami

Zieleninę drobno siekamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół Na patelnię wlewamy mleko, dodajemy zieleninę i mieszamy Gdy mleko będzie gorące – dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i…

WIĘCEJ >