fbpx
logo
Szukaj
open close

Pomarańczowe ciasto z Williamsburga z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa312363-cbf5-4556-a4d4-4d7f9a38b28c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pomarańczowe ciasto z Williamsburga z mąki kokosowej

Przygotowanie

Ciasto

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Rodzynki kroimy na kawałki
  • Orzechy drobniej siekamy
  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Wszystkie składniki ze sobą łączymy i ubijamy ciasto do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Do ciasta dodajemy rodzynki, orzechy oraz skórkę z pomarańczy i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
  • Następnie polewamy ciasto polewą

Maślana polewa z Williamsburga

  • Tłuszcz powinien być miękki
  • Wszystkie składniki razem łączymy i ubijamy mikserem do gładkości

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

Ciasto

  • Jajo kurze (612 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Masło (120 g)
  • Cukier trzcinowy (110 g)
  • Rodzynki sułtańskie (70 g)
  • Orzech włoski (55 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Maślana polewa z Williamsburga

  • Cukier puder (trzcinowy) (765 g)
  • Masło (120 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (40 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Niemieckie ciasto kakaowe z mąki kokosowej

Ciasto Tłuszcz wkładamy do rondla, dodajemy kakao i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi i dokładnie połączy z kakao (…)

WIĘCEJ >

Ciasto orzechowo-marchwiowe

Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C (…)

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowe z kremem z batatów

W jednej misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową, sodę i sól. Żelatynę w proszku namaczamy w 6 łyżkach zimnej wody przez (…)

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się (…)

WIĘCEJ >