Kokosowe muffinki z masłem orzechowym i czekoladą
Kokosowe muffinki z masłem orzechowym i czekoladą
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier, masło orzechowe i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko i dokładnie mieszamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Czekoladę łamiemy na kawałki, następnie drobno siekamy, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Do foremek wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (80 g)
- Cukier trzcinowy (50 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (40 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Masło (15 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Wanilia – laska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.