Muffinki kokosowe
Muffinki kokosowe
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (sól) i całość odkładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aby nie było grudek
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Formę smarujemy tłuszczem
- Do formy wylewamy masę, wierzch muffinów posypujemy płatkami kokosowymi i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Cukier trzcinowy (50 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Masło (30 g)
- Wiórki kokosowe (30 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sok jabłkowo-bananowy
Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki (z jabłek usuwamy gniazda nasienne) W wyciskarce wyciskamy sok z jabłek, a następnie przelewamy go do blendera Do blendera dodajemy banana i całość dokładnie blendujemy
WIĘCEJ >Greckie ciasto miodowo-orzechowe
Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…
WIĘCEJ >Orzeźwiający napój kawowy
Kawę zaparzamy wcześniej, przed wykonaniem przepisu powinna być schłodzona Do miski wsypujemy kakao i cukier, dolewamy kawę i całość dokładnie mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści Mleko wkładamy na ok. 10 minut do zamrażarki,…
WIĘCEJ >Gofry z amarantusa
Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy Następnie przelewamy masę do miski i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy…
WIĘCEJ >