fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki miodowo-morelowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c327e2472-554f-4f3e-b95f-a8624ce06326
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki miodowo-morelowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Morele drobno siekamy, wrzucamy do miski i ponownie dokładnie ugniatamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremkę smarujemy tłuszczem
  • Do foremki wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Morela suszona (70 g)
  • Masło (30 g)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Brownies z orzechami

Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Do rondla wkładamy tłuszcz oraz czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuszczą Wyłączamy…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >

Makaroniki kokosowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wrzucamy białka, dodajemy przyprawy (sól) i ubijamy mikserem przez ok. 5-6 minut (na sztywno) Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Bezy z bananami i syropem klonowym

Banany obieramy i kroimy w plasterki Truskawki kroimy na pół (szypułki usuwamy) Piekarnik nagrzewamy do temp. 120 st. C Z papieru do pieczenia wycinamy kółka o średnicy ok. 8 cm, a następnie układamy je blasze…

WIĘCEJ >