fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki z szynką, serem i ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59d90e68-10c8-4b81-8cf8-a08b12b12da7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki z szynką, serem i ananasem

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę
  • Ananasa odsączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz i przyprawy, a następnie całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Do masy dodajemy ser, szynkę oraz ananasa i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 18 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Ananas w puszce (60 g)
  • Ser żółty (45 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Paski indyka w ziołowej panierce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy w paski o długości ok. 15 cm i szerokości ok. 4 cm Do miski wsypujemy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki z maślanką i szczypiorkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szczypiorek drobno siekamy Ziemniaki odcedzamy i z powrotem wrzucamy do garnka Dodajemy maślankę, tłuszcz oraz przeciśnięty przez praskę…

WIĘCEJ >