fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca89f1575-b841-4c24-8a4e-8c98f911f1f8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki bekonowe

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż będą chrupiące i wytopi się z nich tłuszcz
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszczu z boczku (2 łyżki na 120 g boczku) i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Boczek kroimy w małą kostkę lub kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek przelewamy masę, posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Ser żółty (40 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kokosowe muffinki bananowo-orzechowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Banana obieramy i rozgniatamy widelcem Do miski wybijamy jaja, (…)

WIĘCEJ >

Bogate w błonnik muffinki kokosowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Cynamonowe muffinki kukurydziane z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, 2/3 ilości cukru (…)

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczno-warzywne

Paprykę i pomidora kroimy w kostkę Szpinak drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Wgłębienia w formie na (…)

WIĘCEJ >

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez (…)

WIĘCEJ >