fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki bekonowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca89f1575-b841-4c24-8a4e-8c98f911f1f8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki bekonowe

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż będą chrupiące i wytopi się z nich tłuszcz
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszczu z boczku (2 łyżki na 120 g boczku) i przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Boczek kroimy w małą kostkę lub kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Do foremek przelewamy masę, posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Ser żółty (40 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Toskański kurczak z pesto

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową Mięso dokładnie nacieramy z każdej strony połową pesto i kładziemy w odstępach na folii, a na wierzch mięsa nakładamy pozostałe pesto Formę…

WIĘCEJ >

Krokiety pieczarkowo-ziołowe

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do blendera i drobno blendujemy Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz pieczarki i smażymy przez ok. 4-5…

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >