fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe pierniczki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c51d496c0-01f0-4c9d-b69a-eed8030b66dd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe pierniczki

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (poza mąką) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję ciasta w odstępach
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 12-14 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 pierniczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Syrop klonowy (160 g)
  • Cukier trzcinowy (110 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Masło (80 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Piernik buraczany

Piernik buraczany Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Buraki obieramy i ścieramy na drobnych (…)

WIĘCEJ >

Piernik kokosowy

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i wszystkie (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Za pomocą miksera ucieramy tłuszcz z cukrem na (…)

WIĘCEJ >

Ciastka z orzechów ziemnych

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachy do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Do miski wkładamy tłuszcz i masło orzechowe, (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki (…)

WIĘCEJ >