Kokosowy budyń z pietruszki
Kokosowy budyń z pietruszki
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy słodzik, ziarenka laski wanilii oraz białko i całość dokładnie blendujemy
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki
- Budyń przenosimy do miski i posypujemy wiórkami kokosowymi oraz truskawkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia budyniu.
Budyń możemy opcjonalnie posypać cynamonem.
Autor
Lista składników
- Pietruszka korzeń (200 g)
- Mleko kokosowe (180 ml)
- Truskawka (100 g)
- Białko mleczne o smaku czekoladowym (30 g)
- Wiórki kokosowe (5 g)
- Erytrol (5 g)
- Wanilia – laska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mrożony jogurt z marakują
Marakuje kroimy na pół i wydrążamy miąższ do miski Formę do pieczenia wykładamy folią spożywczą, zostawiając dużo zwisającej folii na brzegi Do miski wlewamy jogurt, wsypujemy cukier puder i ucieramy do momentu, aż cukier się…
WIĘCEJ >Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Spaghetti alla puttanesca
Czosnek obieramy i drobno siekamy Anchois, chili i zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek, anchois oraz chili i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty…
WIĘCEJ >