fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy budyń z pietruszki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-202
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowy budyń z pietruszki

Przygotowanie

  • Pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy słodzik, ziarenka laski wanilii oraz białko i całość dokładnie blendujemy
  • Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki
  • Budyń przenosimy do miski i posypujemy wiórkami kokosowymi oraz truskawkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia budyniu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pietruszka korzeń (200 g)
  • Mleko kokosowe (180 ml)
  • Truskawka (100 g)
  • Białko mleczne o smaku czekoladowym (30 g)
  • Wiórki kokosowe (5 g)
  • Erytrol (5 g)
  • Wanilia – laska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Kotleciki z ciecierzycy

Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Fasolę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 8 godz. (a najlepiej na całą noc) Po tym czasie odcedzamy ciecierzycę…

WIĘCEJ >