fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl Pina Colada

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c70a84dc6-7a5a-4ae8-8f7a-b14fac05525e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl Pina Colada

Przygotowanie

  • Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy
  • Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór
  • Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
  • Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
  • Miąższ i wodę wlewamy do blendera kielichowego
  • Ananasa obieramy, wyrzucamy zdrewniały środek,
  • 2 plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do blendera
  • Miksujemy 30 sekund

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia (patrz na piktogramy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 młody kokos (1135 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…

WIĘCEJ >