fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl Pina Colada

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c70a84dc6-7a5a-4ae8-8f7a-b14fac05525e-1

Koktajl Pina Colada

Przygotowanie

  • Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy
  • Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór
  • Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
  • Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
  • Miąższ i wodę wlewamy do blendera kielichowego
  • Ananasa obieramy, wyrzucamy zdrewniały środek,
  • 2 plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do blendera
  • Miksujemy 30 sekund

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia (patrz na piktogramy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 młody kokos (1135 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >