Koktajl Pina Colada
Koktajl Pina Colada
Przygotowanie
- Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy
- Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór
- Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko
- Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ
- Miąższ i wodę wlewamy do blendera kielichowego
- Ananasa obieramy, wyrzucamy zdrewniały środek,
- 2 plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do blendera
- Miksujemy 30 sekund
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia (patrz na piktogramy).
Autor
Lista składników
- 1 młody kokos (1135 g)
- 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
- 1 łyżeczka miodu (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Kisiel z siemienia lnianego
Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut…
WIĘCEJ >Sałatka z kaszy jaglanej
Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…
WIĘCEJ >Sałatka ze szparagami
Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…
WIĘCEJ >