fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl tropikalny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2d1e153-7670-40d5-be6d-6e50f6db46b5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl tropikalny

Przygotowanie

  • Myjemy szpinak, mango, ananasa
  • Obieramy banana
  • Odcinamy nożem skórkę ananasa
  • Umieszczamy składniki w blenderze
  • Dodajemy 2 szklanki wody
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne pomysły na koktajle.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki liści świeżego szpinaku (100 g)
  • 1 dojrzałe mango (280 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 2 szklanki wody (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >