Koktajl tropikalny
Koktajl tropikalny
Przygotowanie
- Myjemy szpinak, mango, ananasa
- Obieramy banana
- Odcinamy nożem skórkę ananasa
- Umieszczamy składniki w blenderze
- Dodajemy 2 szklanki wody
- Blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Mango (280 g)
- Ananas (świeży) (160 g)
- Banan (świeży) (120 g)
- Szpinak (świeży) (100 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem
Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…
WIĘCEJ >Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)
Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…
WIĘCEJ >Zupa szczawiowa
Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut
WIĘCEJ >