Kolorowa sałatka
Kolorowa sałatka
Przygotowanie
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Pomidora kroimy w ćwiartki
- Wszystkie warzywa wkładamy do miski, skrapiamy tłuszczem oraz octem, posypujemy przyprawami i całość delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Do sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę lub awokado.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (100 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Ogórek długi (45 g)
- Rukola (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapki dziecięce – zakochane rybki
Z chleba wycinamy kółka i kawałki na kształt płetw Następnie smarujemy chleb serem Z truskawek usuwamy szypułki i wycinamy kawałki na kształt serduszek, płetw, łusek i pyszczków Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybek,…
WIĘCEJ >Brokuły z orzechami
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty Następnie brokuł…
WIĘCEJ >Ziemniaki zapiekane z serem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i przenosimy do naczynia żaroodpornego Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy, przenosimy do naczynia z ziemniakami i mieszamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy śmietanę…
WIĘCEJ >Szpinak pieczony w papryce
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…
WIĘCEJ >