Sałatka z owoców sezonowych – jesień
Sałatka z owoców sezonowych – jesień
Przygotowanie
- Wszystkie owoce umyć
- Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę
- Gruszkę pokroić w kostkę
- Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki
- Wymieszać wszystkie owoce
Uwagi
Sałatkę można zrobić z dowolnych owoców dostępnych jesienią, takich jak: śliwki, jabłka, gruszki, winogrona.
Autor
Lista składników
- ½ gruszki (65 g)
- 2 – 3 śliwki (165 g)
- 10 kulek winogron jasnych (70 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wieprzowina duszona z kapustą pekińską
Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…
WIĘCEJ >Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej
Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać sokiem z cytryny, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze…
WIĘCEJ >Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki
Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…
WIĘCEJ >Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois
Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…
WIĘCEJ >