Sałatka z owoców sezonowych – jesień
Sałatka z owoców sezonowych – jesień
Przygotowanie
- Wszystkie owoce umyć
- Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę
- Gruszkę pokroić w kostkę
- Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki
- Wymieszać wszystkie owoce
Uwagi
Sałatkę można zrobić z dowolnych owoców dostępnych jesienią, takich jak: śliwki, jabłka, gruszki, winogrona.
Autor
Lista składników
- ½ gruszki (65 g)
- 2 – 3 śliwki (165 g)
- 10 kulek winogron jasnych (70 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Fritatta szparagowa
Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…
WIĘCEJ >Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…
WIĘCEJ >Pieczony dorsz z batatami
Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa
Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >