fbpx
Szukaj
open close

Kolorowe jaja faszerowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce06eb128-61d7-4576-8acd-40a4511a887c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowe jaja faszerowane

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 minut (na twardo)
  • Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte jaja obieramy ze skorupki, kroimy wzdłuż na pół i delikatnie wydrążamy żółtka
  • Żółtka dzielimy na pół i wkładamy do dwóch, osobnych misek
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do jednej miski
  • Do miski z zieleniną dodajemy połowę twarogu i całość dokładnie mieszamy
  • Przygotowanym farszem napełniamy połowę ilości białek
  • Do drugiej miski z żółtkami dodajemy przecier, przyprawy oraz drugą połowę twarogu i całość dokładnie mieszamy
  • Przygotowanym farszem napełniamy pozostałe białka

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jajami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Ser twarogowy krowi (45 g)
  • Przecier pomidorowy (10 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Trybula (świeża) (0.5 g)
  • Szczypiorek (0.5 g)
  • Estragon (świeży) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we (…)

WIĘCEJ >

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Jajka z kiszoną kapustą

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na (…)

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >