Kolorowe jaja faszerowane
Kolorowe jaja faszerowane
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 minut (na twardo)
- Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
- Ostygnięte jaja obieramy ze skorupki, kroimy wzdłuż na pół i delikatnie wydrążamy żółtka
- Żółtka dzielimy na pół i wkładamy do dwóch, osobnych misek
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do jednej miski
- Do miski z zieleniną dodajemy połowę twarogu i całość dokładnie mieszamy
- Przygotowanym farszem napełniamy połowę ilości białek
- Do drugiej miski z żółtkami dodajemy przecier, przyprawy oraz drugą połowę twarogu i całość dokładnie mieszamy
- Przygotowanym farszem napełniamy pozostałe białka
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jajami.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Ser twarogowy krowi (45 g)
- Przecier pomidorowy (10 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
- Trybula (świeża) (0.5 g)
- Szczypiorek (0.5 g)
- Estragon (świeży) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.