fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka faszerowane bekonem i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15328b3b-d426-4d82-b88d-d644e2527869
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajka faszerowane bekonem i serem

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół
  • Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski
  • Białka kładziemy na talerzu wydrążoną stroną do góry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z żółtkami
  • Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również majonez oraz musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Farsz przenosimy do wydrążonych białek, posypujemy pieprzem i przykrywamy boczkiem
  • Tak przygotowane jaja przechowujemy w hermetycznym pudełku w lodówce przez 1 dzień

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (90 g)
  • Majonez (65 g)
  • Ser żółty (40 g)
  • Awokado (35 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka warzywna

Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodajemy pokrojoną dymkę….

WIĘCEJ >

Fritatta owocowa

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…

WIĘCEJ >