fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka faszerowane bekonem i serem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-10
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajka faszerowane bekonem i serem

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół
  • Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski
  • Białka kładziemy na talerzu wydrążoną stroną do góry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z żółtkami
  • Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również majonez oraz musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Farsz przenosimy do wydrążonych białek, posypujemy pieprzem i przykrywamy boczkiem
  • Tak przygotowane jaja przechowujemy w hermetycznym pudełku w lodówce przez 1 dzień

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (90 g)
  • Majonez (65 g)
  • Ser żółty (40 g)
  • Awokado (35 g)
  • Musztarda (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >