fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb717e96c-a810-4203-9d5e-5a4b8b520654
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z owocami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Kulki winogrona kroimy na pół
  • Ananasa obieramy i kroimy w kostkę (twardy środek usuwamy)
  • Do miski przenosimy komosę, dodajemy owoce z orzechami i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Komosa ryżowa czerwona (130 g)
  • Truskawka (60 g)
  • Borówka (50 g)
  • Malina (50 g)
  • Orzech włoski (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka w pomidorach i rozmarynie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Kładziemy udka i obsmażamy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (udka najlepiej smażyć partiami), a gdy nabiorą złocistego koloru – przenosimy…

WIĘCEJ >

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  Daktyle wkładamy do jakiejś miski/pudełka odpornego na wysoką temperaturę Zalewamy wrzątkiem tylko tyle, żeby zakryło…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Kuskus z owocami i jogurtem

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus i dodajemy tłuszcz (masło) Do rondla wlewamy sok jabłkowy, dodajemy miód, zagotowujemy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się miodu Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego, szybko mieszamy, przykrywamy naczynie folią…

WIĘCEJ >